Rólunk

Célkitűzésünk, hogy a modern infokommunikációs trendeket figyelembe véve, olyan modern toleranciaprogramokat valósítsunk meg, amelyek a különböző kultúrájú emberek közötti hasonlóságokat mutatják be. Terveink megvalósítása érdekében olyan programokat szervezünk, melyek segítenek megismerni a kisebbségi kultúrát. Vizsgáljuk, kutatjuk azokat a kommunikációs trendeket, amelyek a jelenleg kialakult helyzethez vezettek.

A Második Alapítvány elnevezést a tudományos fantasztikus irodalom egykori óriásától Isaac Asimov jövővíziójából kölcsönöztük.

Jövőszimuláció

A Második Alapítvány elnevezést a tudományos fantasztikus irodalom egykori óriásától Isaac Asimov jövővíziójából kölcsönöztük, elvonatkoztatva bármilyen jellegű filozófiai olvasatától. Csupán a játékosság és a könnyen megjegyezhető név motivált bennünket a névválasztásban. Noha a história szerint a titokban létrehozott Második Alapítvány különböző modern tudományok segítségével az emberiség fejlődését hivatott támogatni…

Tudtat, hogy a pszihohistória elméletére alapozva folyamatban van egy olyan tudományos kutatás, amely megpróbálja megjósolni a jövőt?

Erről bővebben itt olvashatsz: